Wine – Beer

O nouă categorie, wine-beer, a fost lansată în anul 1996 în Statele Unite, Regatul Unit şi în unele ţări europene cu tradiţie în bere artizanală, Belgia şi Danemarca.

Această nouă categorie a primit denumirea de hibrizi bere-vin sau wine-beer category.
Această nouă categorie, wine-beer, este o reflectare interesantă a ceea ce se poate întâmpla când producătorii de bere inovează pentru a îmbogăţi berile lor cu prestigiul şi rafinamentul pe care îl doresc iubitorii de vin.
De obicei, se face prin combinarea strugurilor de vin cu malţul pentru bere. În acest caz urmează fermentarea ambelor împreună, ceea ce creează o aromă puternică de vin.
Se pot folosi şi extracte şi preparate aromatizante provenite din struguri. Acestea se adaugă în bere, odată cu hameierea la rece.
Premier Wine-beer este creat de Vinexport România, producător de vinuri din 1949 şi de bere artizanală din 2018. Este special adresat consumatorilor care caută gusturi noi rezultate din calitățile rafinate ale vinului, potenţate de răcorirea unei beri reci. În cea mai mare parte, aceasta este o bere artizanală pentru oamenii care vor vin. La fel ca vinul, Premier Wine-beer trebuie să fie savurat pentru noua senzaţie de vin completată cu textura unei beri artizanale.

vinexport focsani vrancea
NEWSLETTER
Fii printre primii care află noutăți despre produsele noastre