Vodka

Vodka este o băutură alcoolică puternică, făcută din alcool și apă. Pentru producerea alcoolului din vodka se poate folosi o mare varietate de materii prime: cereale (grâu, secară, orz), cartofi, sfeclă de zahăr, porumb, struguri.

Vodka modernă, cu gustul său neutru, este un produs al progresului tehnic, graţie coloanelor de distilare care produc alcool foarte purificat. Vodca a avut succes la nivel mondial datorită dezvoltării culturii cocktail-urilor. Barmanii au descoperit ingredientul perfect pentru cocktail, care adaugă tărie alcoolică, fără a avea o aromă distinctă proprie. Se obișnuiește să beți vodcă răcită. Temperatura optimă de servire este de la 6 la 10 grade Celsius. Mulți oameni păstrează vodca în congelator. A servi vodcă de înaltă calitate atât de rece nu este de recomandat, deoarece la o temperatură atât de scăzută, gustul deja neutru al vodcii se pierde complet, rămâne doar efectul de opărire al alcoolului și al frigului resimţit.

Caviarul negru este cea mai luxoasă combinație cu vodcă. Neutralitatea vodcii nu întrerupe gustul bogat și sărat al caviarului, iar conținutul său de grăsimi înmoaie puterea băuturii. Murăturile şi alte gustări sărate sunt cele mai tradiționale partenere ale vodcii. Şi cel mai important, vodca se bea în pahare mici în compania celor mai buni prieteni.

vinexport focsani vrancea
NEWSLETTER
Fii printre primii care află noutăți despre produsele noastre