Prelucrarea datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Politica de Confidentialitate

Confidentialitatea datelor cu caracter personal

Confidentialitatea datelor are o importanta deosebita pentru Vinexport SA și dorim sa fim transparenti cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin urmare, aceasta Politica de Confidentialitate explica modul in care colectam, utilizam si prelucram datele dvs.cu caracter personal atunci cand comandati si utilizati website-ul nostru.
Operatorul datelor cu caracter personal este Vinexport SA
Adresa: str. Dionysos, nr.1, Municipiul Focsani, judetul Vrancea Romania
Inregistrata la Registrul Comertului sub nr.J39/326/1999 , CUI 12190081
E-mai ofiter protectia datelor: [email protected]

1.Ce categorii de date cu caracter personal colectam?
• Nume, prenume, data nasterii, numarul de telefon mobil, adresa de e-mail, adresa de domiciliu, contul bancar;
• Numarul comenzii plasate, tipul produselor comandate, informatii pentru plata, detalii tranzactii (denumite în continuare;
• Informatii privind utilizarea contului de utilizator si a Site-ului de catre dumneavoastra, cum ar fi data si ora la care ati accesat Webite-ul, inclusiv adresa IP publica, Device ID public si date similare despre dumneavoastra;
Vinexport SA colecteaza datele cu caracter personal in urmatoarele modalitati:d irect de la dumneavoastra (furnizate pe site, e-mail ), din rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduiesc site-ul si prin intermediul cookie-urilor.

2.In ce scopuri va prelucram datele cu caracter personal?
Prelucram datele dvs. cu caracter personal în vederea procesarii comenzii dvs. și furnizarii produselor pe care le-ați achiziționat,incluzand:
• Procesarea comenzilor sau a solicitărilor dvs. de modificare a comenzilor existente.;
• Procesarea produselor pe care le-ați achiziționat de la noi și informarea privind statusul comenzii dvs.
• Furnizarea produselor;
• Pentru administrarea sigura a sistemului informatic al Vinexport SA si in scopul evitarii activitatilor infractionale;
• Pentru a permite clientilor sa ofere sugestii si sesizari cu privire la produsele si serviciile oferite de Vinexport SA;
• pentru a permite realizarea activitatilor de marketing, incluzand:uilizarea Datelor dumneavoastra personale pentru a va trimite noutati despre produsele si serviciile noastre, atunci cand achizitionati un produs sau cand configurati un cont de utilizator. Va puteti dezabona de la aceste comunicari de marketing, oricand, rapid si usor. Trebuie numai sa dati clic pe link-ul de ˝Dezabonare˝ inclus in fiecare newsletter;
• Afisarea unor oferte personalizate pe Site, pe baza informatiilor pe care ni le furnizati;
• Pentru realizarea unor actvitati promotionale;

3.Temeiul prelucrarii datelor cu caracter personal
a)Incheiere si executarea contractului;
b)Interesul legitim pentru a asigura buna functionare a site-ului, pentru imbunatatirea calitatii produselor si serviciilor;
c)consimtamantul pentru realizarea activitatilor de marketing direct;
d)obligatii legale, pentru indeplinirea unor obligatii ce tin de legea fiscala, contabila sau anumite solicitari ale autoritatilor publice.

4.Transferuri de date si destinatari

Pentru buna functionare a site-ului cat si pentru desfasurarea activitatii legate de platile online,procesarea si livrarea comenzilor,Vinexport SA incheie contracte cu diversi prestatori de servicii, , cum ar fi: procesatori de plati, furnizori de servicii IT si firme de curierat.

Datele dvs. nu vor fi transmise in afara spatiului European.

5. Perioada de retentie

Datele dvs. sunt pastrate atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor mai sus mentionate, astfel:
-pe toata perioada existentei contului dumneavoastra, cat si pentru o perioada ulterioara in cazul in care aveti comenzi in derulare ;
-in cazul indeplinirii unor obligatii legale;
-in cazul unui litigiu, date cu caracter personal pot fi pastrate pe intreaga perioada a acestuia si ulterior, pentru o perioada de pana la 3 ani, reprezentand termenul general de prescriptie;
-datele referitoare la executarea unui contract si alte documente aferente, reprezentand si datele referitoare la Comenzi vor putea fi pastrate pe o perioada de pana la 3 ani;
-anumite date pot fi pastrate pe o perioada de pana la 10 ani, conform unor obligatii legale de ordin fiscal/contabil;
-in cazul in care va abonati la newletter-ul nostru, datele vor fi pastrate pana la momentul dezabonarii.

6. Securitatea datelor

Societatea va prelucra datele cu caracter personal de mai jos in mod legal, corect si intr-o maniera transparenta fata de dvs si va lua toate garantiile necesare pentru a asigura respectarea dreptului dvs la viata privata. In plus, Societatea va lua si va mentine masuri tehnice si organizatorice rezonabile pentru a proteja datele dvs cu caracter personal impotriva pierderii, utilizarii incorecte si a accesului, dezvaluirii, modificarii si distrugerii neautorizate.
Site-ul poate contine legaturi web sau trimiteri catre alte site-uri considerate de catre Vinexport SA, utile In ceea ce priveste continutul site-ului sau si care nu se afla sub controlul sau Indrumarea Vinexport SA. In cazul utilizarii acestor legaturi web sau trimiteri, se vor aplica conditiile generale de utilizare corespunzatoare acelor site-uri, iar Vinexport SA nu isi asuma raspunderea pentru continutul acestor site-uri ale tertilor.

7.Drepturile Dvs.

Dreptul de access la datele cu caracter personal
Puteti obtine de la noi confirmarea ca prelucram datele dvs. cu caracter personal, precum și detalii despre prelucrare(scopul prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal vizate, destinatarii datelor etc.).
De asemenea, aveti dreptul sa solicitati o copie a datelor cu caracter personal pe care le detinem in legatura cu dvs. In acest sens va puteti adresa cu o cerere pe adresa de e-mail [email protected] sau prin transmiterea acesteia la adresa: str. Dionysos, nr.1, Municipiul Focsani, judetul Vrancea Romania.

Dreptul la rectificarea datelor cu caracter personal

Daca datele pe care le detinem despre dvs. sunt incorecte, incomplete sau inexacte, aveti dreptul de asolicita rectificarea acestora. Acest lucru se poate realiza fie prin completarea formularului de contact in cadrul site-ului, fie prin transmiterea unei cereri la adresa de e-mail [email protected]

Dreptul la restrictionarea datelor cu caracter personal

Aveti dreptul de a obtine din partea operatorului restrictionarea prelucrarii in cazul in care se aplica unul din urmatoarele cazuri:
(a) persoana vizata contesta exactitatea datelor, pentru o perioada care ii permite operatorului sa verifice exactitatea datelor;
(b) prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
(c) operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanța; sau
(d) persoana vizata s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
Dreptul la portabilitatea datelor
Puteti primi datele cu caracter personal pe care le-ati furnizat operatorului într-un format structurat, utilizat in mod curent și care poate fi citit automat și aveti sa transmiteti respectivele date altui operator.
Dreptul la opozitie
In orice moment, aveti dreptul de a va opune, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii in cazul in care prelucrare este necesare pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau care rezulta din exercitarea autoritatii publice cu care este investit operatrul sau atunci cand prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime urmarite de operator sau de o parte terta.
Operatorul nu mai prelucreaza datele cu caracter personal, cu exceptia cazului in care operatorul demonstreaza ca are motive legitime si imperioare care justifica prelucrarea si care prevaleaza supra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanei vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
Dreptul de a nu va supune unui proces decisional automatizat
Aveti dreptul de a nu fi supusi unei decizii bazate doar pe procesarea automatizata, decat in cazurile in care acceptati in mod expres decizia automatizata.
Dreptul la stergerea datelor
In anumite situatii, puteti solicita stergerea datelor dvs.cu caracter personal, de exemplu daca acestea nu mai sunt necesare pentru scopul prelucrarii. Totusi, pot exista situatii cand acest lucru nu este posibil, de exemplu:
• prelucrarea este necesara pentru a respecta libertatea de exprimare și informare;
• pentru a respecta o obligatie legala;
• exista alte motive de interes public care justifica stocarea datelor, cum ar fi cele legate de sanatatea publica sau de cercetarea știintifica și istorica;
• trebuie sa stocam datele cu caracter personal pentru o eventuala actiune in justitie

Drepturile mentionate mai sus se vor exercita prin formularea unei cereri in forma scrisa, datata si semnata, inaintata catre Vinexport SA la adresa postala str.Dionysos, nr.1,Municipiul Focsani, judetul Vrancea, Romania – in atentia Responsabilului cu protectia datelor – sau la adresa de email [email protected] De asemenea, aveti dreptul de a formula o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Va rugam sa retineti ca:
• Drepturile enumerate mai sus nu sunt absolute. Exista exceptii, de aceea fiecare cerere primita va fi analizata astfel incat sa decidem daca este intemeiata sau nu. In masura in care cererea este intemeiata, va vom facilita exercitarea drepturilor. Daca cererea este neintemeiata, o vom respinge, insa va vom informa asupra motivelor refuzului si asupra drepturilor de a depune o plangere la Autoritatea de Supraveghere si de a te adresa justitiei.
• Vom incerca sa raspundem solicitarii dumneavoastra in termen de 30 de zile. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit in conditiile legii, in functie de diferite aspecte, precum complexitatea cererii, numarul mare de cereri primite sau imposibilitatea de a va identifica intr-un termen util.

vinexport focsani vrancea
NEWSLETTER
Fii printre primii care află noutăți despre produsele noastre