Cum să faci ginul tonic Perfect (secretul…)

31.08.2021

PERFECT-PARTY---PERFECT-GIN

Majoritatea oamenilor ştiu că un gin tonic se prepară doar din două ingrediente: gin şi apă tonică. Pare simplu. Dar barmanii experţi consideră că prepararea și savurarea unui gin tonic ar trebui să fie o artă dincolo de respectarea mecanică a proporțiilor ideale pentru un gin tonic perfect. Adică o parte de gin și două părți de apă tonică.

 

Iata câteva sfaturi cât se poate de simple şi la îndemână pentru a crea un gin tonic perfect.

 

1. Trei parţi din gin tonic-ul tău sunt apă tonică, iar sfatul este că, pentru a te bucura de el, trebuie să foloseşti cele mai bune ape tonice pe care le poţi cumpăra.

2. Reţeta este la fel de la îndemână: 50 ml de gin perfect direct peste cuburile de gheaţă dintr-un pahar înalt, peste care adaugi apă tonică acidulată. Bulele sunt acel ceva ce scoate în evidență întreaga savoare și aromele unui gin tonic perfect. Secretul aici este de a amesteca scurt ginul cu gheaţa din pahar, după care se umple restul paharului cu apă tonică rece şi se adăuga garnitura pentru a fi servit.

3. Unii barmani de elită ne atrag atenţia asupra evitarii greşelii de a savura imediat cocktailul după preparare. De la ei am aflat al treilea secret: trebuie să aștepţi un minut sau două înainte de a-l savura, astfel încât gheața să se poată topi puţin. În acest fel se amestecă mai bine notele subtile de gin cu tonic iar cocktailul obţinut va fi mai bun. Atenţie, nu aştepta mai mult de 2 minute înainte de a-l servi, căci va rezulta o diluţie care-i va strica savoarea perfectă!

4. Al patrulea secret se referă la calitatea gheţei folosite la cocktail. Căci să cumperi ginul perfect şi să foloseşti gheaţă produsă cu un congelator obişnuit nu cadrează. Barmanii pasionaţi susţin ca gheaţa trebuie sa nu aibă mirosuri sau gusturi împrumutate dintr-un congelator în care există alte alimente de la care s-ar putea contamina. Poţi cumpăra gheaţă pură de la benzinărie sau de la supermarket.

5. Pune cât mai multă gheaţă! Cu cât băutura este mai rece, cu atât este mai puțină diluare și mai multă aromă.

6. Foloseşte ingrediente proaspete pentru garnituri! Poţi folosi lămâi sau lime dar poţi şi experimenta puţin adăugând o crenguță de mentă sau un pic de ghimbir.

7. Dacă vrei să prepari gin tonicul perfect, nu prepara doar unul! Caci cine bea singur poate să fie mai fericit dacă bea în compania unor prieteni buni!

8. Foloseşte ginul Perfect 😊

PERFECT-GIN-MAGAZINUL-DE-BAUTURI-VINEXPORT

vinexport focsani vrancea
NEWSLETTER
Fii printre primii care află noutăți despre produsele noastre