Despre noi

Vinexport S.A. Focșani. O tradiţie neîntreruptă din anul 1949…

În 1949 a fost înființată întreprinderea de stat Fructexport, prima formă a ceea ce urma să fie Vinexport S.A.. Fructexport avea ca obiect de activitate exportul fructelor și al vinurilor românești.
Din 1967, societatea se numește Vinexport S.A. Scopul înființării noii întreprinderi a fost valorificarea la un nivel superior a strugurilor și a vinurilor românești pe piețele externe.
Se începe construirea fabricii Vinexport cu ajutorul și participarea unor firme din Franța cu experiență în industria vinurilor și a utilajelor pentru industria alimentară.
La finalizarea investiției, Vinexport era mai mare combinat de vinificație, condiționare și îmbuteliere a vinurilor din România.
Strugurii de calitate din toate podgoriile românești erau aduși spre vinificație și îmbuteliere la fabrica Vinexport. Apoi, vinurile se exportau prin Centrala de comerț exterior Vinexport România în țări precum: SUA, Canada, Germania, Marea Britanie și în toate țările din estul Europei.
Deși continua exporturile masive, începute în anii precedenți, din 1987 compania se orientează și spre distribuția internă, pe fondul adăugarii la obiectul de activitate a băuturilor alcoolice spumoase pe bază de sucuri din fructe.
După Revoluția din 1989, societatea își schimbă denumirea și organizarea de mai multe ori, activitatea ei orientându-se în primul rând spre piața internă. Chiar și în aceste condiții a rămas recunoscută marca de fabrică Vinexport și calitatea vinurilor sale.

La sfârșitul anului 1999, activele societății au fost vândute către un nou acționariat privat. Astfel, a luat ființă actuala Vinexport S.A. Focșani. Începând cu momentul privatizarii din 1999, compania a dezvoltat un portofoliu de produse pliat pe nevoile pieței și ale consumatorilor. De asemenea, compania și-a reluat exporturile de vinuri către piețele externe.

În 2012, Vinexport S.A. a intrat pe piata berii, prin darea în exploatare a unei capacități de fermentare, condiționare și îmbuteliere a berii, cu o capacitate de 1,2 milioane de litri per luna.
Din anul 2014, Vinexport S.A intră și pe piata băuturilor spirtoase. Concomitent, firma investește în dezvoltarea la nivel național al unui sistem performant de distribuție pentru toate mărcile din portofoliul firmei (băuturi spirtoase, bere și vinuri).
La începutul anului 2018, Vinexport S.A. achiziționează Atelierul de bere Zboina și începe diversificarea portofoliului de bere lansând cu succes trei sortimente de bere artizanală nefiltrată.

Investim continuu in tehnologie

Vinexport S.A. deține facilități moderne de producție și de asigurare a calității:
• un combinat performant de vinificație și condiționare a vinurilor;
• fabrică de fermentare și condiționare a berii;
• un atelier de fermentare și maturare a berii artizanale;
• secție de preparare și imbuteliere a băuturilor spirtoase;
• trei linii de îmbuteliere pentru bere, vinuri și băuturi spirtoase;
• un laborator modern de analize organoleptice și fizico-chimice;
• un sistem de management al calității certificat.

Misiunea noastră: Consumatorii noştri trebuie să fie fericiți

Misiunea noastră este să fim o parte integrantă din viața consumatorilor noștri, înțelegându-le nevoile în continuă schimbare, și să le aducem acestora un strop de optimism și fericire.

Valorile noastre:

– Calitate
– Pasiune
– Inovație
– Parteneriate solide
– Colaborare și spirit de echipă

Punem pe primul loc satisfacția consumatorilor noștri

Prioritatea companiei Vinexport S.A. este satisfacerea cerinţelor consumatorilor noștri printr-o calitate din ce în ce mai ridicată a produselor noastre.
Pentru aceasta, ne preocupăm continuu pentru:
• îmbunătățirea tehnologiei de fabricare a băuturilor spirtoase, a vinurilor și a berii;
• creșterea capacităților de producției de bere;
• proiectarea de produse care să satisfacă cât mai mult nevoile consumatorilor;
• adaptarea produselor, în sensul creşterii calităţii și competitivității;
• folosirea de materii prime cu standarde de calitate și de siguranță alimentară ridicate;
• concentrarea gamei sortimentale şi îmbunătăţirea modului de prezentare;
• îmbunătățirea calității distribuției produselor firmei;
• investitii continue în instruirea personalului;
• investitii continue în marketingul și distribuția produselor Vinexport S.A. în România și pe piețele externe.

În prezent, Vinexport S.A. este în topul firmelor de băuturi alcoolice din România, grație calității produselor sale și a investițiilor permanente în distribuția, promovarea și publicitatea mărcilor sale care sunt recunoscute și apreciate de către consumatorii români și străini.
Vinexport S.A. are o distribuție națională, lucrând împreuna cu distribuitori de elită și rețele de magazine internaționale și locale.

Vinexport S.A.Focşani are sediul în Municipiul Focsani, str. Dionysos, nr.1, judet Vrancea şi este inregistrată la ONRC Vrancea, sub nr. J39/326/1999, CUI RO 12190081.

vinexport focsani vrancea
NEWSLETTER
Fii printre primii care află noutăți despre produsele noastre